یخچال‌های ایران

اگر فکر می‌کنید آدرنالین خونتان پایین آمده و دلتان برای یک ماجراجویی واقعی تنگ شده، می‌توانید روی یخ‌نوردی در ایران حساب کنید. در ایران یخچال‌های طبیعی مناسبی برای یخ‌نوردی وجود دارد که می‌توانید با تهیه امکانات موردنیاز و گذراندن دوره‌های آموزشی مقدماتی، به دل انجماد کوه‌های ایران بزنید. مهم‌ترین مناطق یخچالی ایران در چهار منطقه دماوند، زردکوه، تخت سلیمان و سبلان است.
دماوند: چهار یخچال با نام‌های دوبی سل، سیوله، اسپله و خرتاب دارد.
زردکوه: سه یخچال دارد؛ چال خراسانی، چال میشان، پورسنان که ارتفاع آن از 400 تا 1350 متر می‌رسد.
تخت سلیمان: این منطقه هشت یخچال بکر و مخوف دارد که از نظر یخ‌نوردان، سخت‌ترین صخره‌های یخی ایران هستند، مهم‌ترین آنها یخچال اسپلیت و علم چال هر دو با 2500 متر ارتفاع است.
سبلان: یخچال شمالی عروس کوه‌های ایران، سبلان با 600 متر طول از زیباترین یخچال‌های دائمی ایران است که طول و عرض آن در سال‌های مختلف متفاوت بوده اما زیبایی آن همیشه ثابت و یکسان مانده است.
کارشناسان یخ‌نوردی بهترین زمان برای صعود و درگیر شدن با صخره‌های یخی را معمولا اواسط شهریور تا اواخر آبان می‌دانند؛ چون با توجه به استحکام بیشتر یخ‌ها در این دوره، امکان ریزش به حداقل می‌رسد. از نظر زمانی هم، قبل از طلوع خورشید زمان مناسبی برای شروع صعود است.